Dintre sute de miracole care lasa malurile….

Stirile ortodoxe ale zilei merita cateva randuri.

Intr-o biserica din capitala Macedoniei icoanele “au inceput sa straluceasca fara vreun motiv vadit”, informeaza agentia France Presse. Popa de acolo a afirmat ca icoanele stralucesc “ca si cand ar fi fost lustruite de o mana invizibila”. Da, e de inteles: dupa ce a creat lumea, Domnul Dumnezeu s-a apucat de curatat icoane.

Dar Domnul nostru, ingaduita fie-mi fraza, nu se pricepe doar la fǎțuirea sfintelor icoane, ci si la scamatorii cu foc la sfântul mormânt, unde, ca printr-o alta minune fara precedent, Agion Phos sau Lumina/Focul Sfânt(ǎ) se aprinde, intr-un moment cosmogonic, in Ierusalim. Atentie, doar la slujba ortodoxa, sa fim intelesi, nu si la altii, gloata de schismatici, eretici, afurisiti care sunt, dar stai ca suntem in context sfânt, sa mai sting putin din sfânta indignare ca sa se aprinda in mine agion phos-ul.

Nu ne oprim aici: Patriarhia Românä va transporta in ajunul Pastilor Lumina Sfânta de la Ierusalim cu avionul pana pe aeroportul Henri Coanda de unde “avionul special va duce LUMINA SFÂNTĂ la Suceava, Cluj-Napoca, Satu-Mare şi pentru clerul şi credincioşii din nordul ţării. Reprezentanţii eparhiilor Patriarhiei Române din nordul ţării sunt aşteptaţi la aeroporturile din Suceava (în jurul orelor 19.30), Cluj-Napoca şi Satu-Mare”, ne comunica agentia de presa a Patriarhiei.

Cu ce rämân din aceste doua stiri? Cu o parere proasta despre Dumnezeu, care realizeaza asemenea ineptii intr-o lume unde problemele sunt aiurea. Sa-l mai cred eu pe Isus cand spune: “Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”(Ioan 4:24) Sau poate ca, dimpotriva, parerea proasta ar trebui indreptata spre o asemenea jignire adusa Domnului Atotțiitor pe care Biserica il transforma intr-un facator de minuni ieftine, fara sens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: